doğa gezilerigezilecek yerlerkamp alanlarıSeyahat TüyolarıKonaklama
DOLAR
32,3382
EURO
35,1168
ALTIN
2.233,72
BIST
8.728,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Manisa Gezilecek Yerler

20.03.2021
0
A+
A-

Şehzadeler şehri Manisa, gezilecek yerler bakımından zengin bir şehirdir. Osmanlı şehzadelerinin yetişmek için buraya gönderilmiş olması, birçok Osmanlı eserinin yapılmasına da neden olmuştur.

Şehzadeler Şehri Manisa’da Gezilecek Yerler

Osmanlı’nın kadim şehri Manisa gezi rehberi listenizde yer vermek isteyebileceğinizi düşündüğümüz tarihi, kültürel ve doğal güzellikler şunlardır;

Manisa Gezilecek Yerler

Manisa Gezilecek Yerler

Manisa Gezilecek Yerler / Manisa Kalesi

Şehir merkezinin güney kısmında yer alan Manisa Kalesi, dış ve iç kale olmak üzere iki farklı bölümden oluşmaktadır. Kalenin yapım yılına dair herhangi bir bilgi bulunmayıp, iç kale kısmının Bizanslılar döneminde tadilattan geçtiği bilinmektedir. Buna göre toplamda 13 kuleden oluşan Manisa Kalesi’nin, Bizanslılardan önce yapıldığı tahmin edilmektedir. Yine kesin olarak bilinmemekle birlikte, kalenin milattan sonraki 17. Yılda bir deprem sonucunda yıkıldığı ve yerine yenisinin yapıldığı tahmin edilmektedir. Kaleye bazı surların ise 14. Yüzyılın ilk yıllarında eklendiği tahmin edilmektedir.

Şehzadeler Parkı

Osmanlı döneminde şehzadelerin yetiştirilmek üzere gönderildiği Manisa, bilindiği gibi bu nedenle şehzadeler şehri olarak da anılmaktadır. 2018 yılında açılan Şehzadeler Parkı, Osmanlı şehzadelerinin heykel ve figürlerinin bulunduğu geniş bir alandır. Masal park ismi ile de bilinen bu parkın içerisinde mesir macunu şölenleri de zaman zaman yapılmaktadır. Park adını almış olduğu şehzadeler ilçesinde bulunmaktadır.

Manisa Arkeoloji Müzesi

1937 yılından beri arkeolojik eserlerin sergilendiği Manisa müzesi, Muradiye medresesi içerisinde hizmet vermektedir. Yapı olarak Muradiye medresesi 1558 yılında yaptırılmıştır. Müzede sergilenen arkeolojik eserlerin yanı sıra, müze binasının da tarihi özellikler taşıması burayı cazibe merkezi haline getirmektedir. Müze içerisinde, çevreden çıkarılan binlerce arkeolojik eseri bir arada bulabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler

Akhisar Müzesi

Akhisar Müzesi

2012 yılında hizmete açılan Akhisar Müzesi, etnografik ve arkeolojik eserlere meraklı olanların Manisa gezi rehberi listelerinde yer almaktadır. Müze binası 1933 yılında yaptırılmış olup, 2000’li yıllara kadar hastane olarak kullanılmıştır. Daha sonra geniş bir tadilattan geçen Akhisar Müzesi, 2012 yılı itibarıyla müze olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Müze içerisinde Helenistik dönemden kalma cam ve seramik eserler, bölge halkının tarih boyunca kullanmış olduğu el aletleri, ziynet eşyaları, çeşitli silahlar ve gaz lambaları gibi diğer tarihi eserler almaktadır.

Manisa Gezilecek Yerler

Sardes Antikkenti

Sardes Antik Kenti

Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti, Lidya uygarlığına başkentlik yapmış tarihi bir yerleşim yeridir. Bu nedenle antik kent içerisinde Lidya uygarlığına ait birçok yapıyı bir arada bulmak mümkündür. Tarihte önemli medeniyetlerden biri olan Lidyalılara ait yapıları görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, antik kente Manisa gezilecek yerler listelerinde yer vermektedirler.

Sidas Antik Kenti

Tıpkı İzmir’de olduğu gibi, Manisa’da antik kentleri ile öne çıkan şehirlerden biridir. Aslında Ege bölgesinin tamamı birçok antik kente ev sahipliği yaparken, Sidas Antik Kenti bunlar arasında Lidya uygarlığının izlerini taşımasıyla öne çıkmaktadır. Bilimsel olarak herhangi bir kazı çalışmasının yapılmadığı antik kent çevresinde, özellikler Lidya dönemine ait birçok yapının varlığı görülmektedir.

Tarihi yapılar üzerinde yapılan incelemeler bu yapıların Lidya ve roma dönemlerine ait olduğunu göstermektedir. Demirci ilçesinde bulunan antik kent üzerinde birçok kaçak kazı çalışması yapılmıştır. Bu çalışmalarda elde edilen tarihi eserler, kolluk kuvvetlerinin çalışması sonucu ele geçirilerek Manisa’da bulunan müzelerde sergiye açılmıştır.

İvaz Paşa Camii

Tek kubbe ve minareden oluşan İvaz Paşa Camii, banisi İvaz Paşa tarafından yaptırılmıştır. Manisa şehir merkezinde bulunan tarihi cami, 1484 yılında inşa edilmiştir. Zengin mimari detayları ile öne çıkan ivaz paşa camii 4 kubbe ile örtülü olup, kesme taştan yapılmıştır.

Muradiye Cami ve Külliyesi

Manisa gezi rehberi listenizde yer verebileceğiniz önemli tarihi lokasyonlardan biri de, Muradiye Cami ve Külliyesidir. Yapımına 1583 yılında başlanan ve 1592 yılında tamamlanan külliye içerisinde imarethane, medrese, Muradiye Camii ve dükkanlar bulunmaktadır. Projesini Mimar Sinan’ın çizdiği bilinen külliye, kesme taş işçiliği ile yapılmıştır. Özellikle külliye içerisindeki Muradiye Camii, son derece dikkat çeken mimari özellikleri ile cazibe merkezi haline gelmiş bir yapıdır.

Sultaniye ilçesi sınırlarında bulunan külliye, Mimar Sinan’ın projesi olması sebebiyle ayrı bir önem taşımaktadır. Aslında külliyenin yapımı Mimar Sinan’a verilmiş, ancak 90 yaşında olan Mimar Sinan projeyi çizdikten sonra vefat ederek yapımında yer alamamıştır.

Sultaniye Külliyesi

Önemli Osmanlı padişahlarından biri olan Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan tarafından Saruhan ilçesi sınırlarında yaptırılan sultaniye külliyesi, Osmanlı’nın en güzel mimari örneklerinden biridir. Hafsa sultan oğlu Kanuni Sultan Süleyman’ın sancakbeyi olduğu dönemde içerisinde hamam, medrese, cami, sıbyan mektebi, darüşşifa ve imaret gibi alanların bulunduğu bu külliye yaptırmıştır.

Külliye tamamen 1522 yılında bitmiş ve hizmete açılmıştır. Günümüzde de sağlam bir şekilde ayakta duran külliye iç ve dış süslemeleri ile Selçuklu ve Osmanlı kültürünü en iyi şekilde yansıtmaktadır.

Spil Dağı Milli Parkı

Doğal güzellikleri meraklı iseniz, Manisa gezilecek yerler listenizde Spil Dağı Milli Parkına yer verebilirsiniz. 1969 yılında tamamlanarak milli park ilan edilen bölge, içerisinde farklı yapıdaki endemik bitkilerin bulunması ile dikkat çekmektedir. Milli park içerisinde birçok bitki ve hayvan türü bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında daha fazla ziyaretçi çeken milli park, konaklama imkânlarının da bulunması nedeniyle her mevsim ziyarete açıktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.