doğa gezilerigezilecek yerlerkamp alanlarıSeyahat TüyolarıKonaklama
DOLAR
32,5036
EURO
34,5701
ALTIN
2.494,86
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Evcil dostlarınızla keyifli tatil mümkün mü?

30.06.2022
0
A+
A-

Evcil hayvan sahipleri yaz tatilini nasıl planlamalı Evcil dostlarınızla keyifli tatil mümkün mü? “Birçok kişi yaz seyahatini planlarken evcil hayvanlarını da dahil eder. İster günübirlik ister bir haftalık bir tatil için dışarı çıkıyor olun, onların ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmak önemlidir. Tüylü aile üyelerinizle yaz seyahati için bazı evcil hayvan dostu fikirlerimiz.”

Yaz geldi, tatil yapma hissi içinizi kıpır kıpır ediyor. Ancak evcil hayvanınız şehirler arası seyahatlerde sizi düşündürüyor mu? Hiç merak etmeyin Altınoluk Veteriner Kliniği Sorumlu Hekimi Veteriner Betül Akar evcil dostlarınızla birlikte keyifli bir yaz tatili yapmanın ipuçlarını sizlerle paylaştı.

Seyahat Güvenliği İpuçları

-Öncelikle seyahatlerin evcil hayvanınız için stres oluşturabileceğini ve gittiğiniz yerde dış etkilere maruz kalabileceğini unutmayın.

-Arabanızda veya bagajınızda her zaman yanınızda bir evcil hayvan ilk yardım çantası bulundurduğunuzdan emin olun.

-İlk yardım çantası: Hayvanınıza ait rutin kullanılan ilaçlar varsa son kullanma tarihlerini kontrol edip mutlaka koyulmalı.

-Tatil noktanızın yakınındaki veya araba kullanıyorsanız yol üzerindeki durakların yakınında bulunan yerel veteriner kliniklerini ve alt yapılarını araştırın.

-Bol miktarda yiyecek, ekstra plastik poşetler, tasmalar, yiyecek ve su için kaseler ve evcil hayvanınızın en sevdiği oyuncağını onlara evini hatırlatması için getirin.

-Köpeğiniz veya kediniz pire/kene veya kalp kurdu ilacı da dahil olmak üzere herhangi bir ilaç kullanıyorsa, tüm yolculuk boyunca bunlara kolayca erişebildiğinizden emin olun. Ve mutlaka yolculuğa çıkmadan önce antiparazit uygulamalarını yaptırın.

Araba

-Uzun bir yolculuğa (4+ saat) planlıyorsanız, seyahate giden haftalarda süreyi istikrarlı bir şekilde artırarak birkaç kısa araba yolculuğu yaparak evcil hayvanınızı hazırlayın.

-Daha küçük köpekler ve kediler için araba kullanırken bir taşıyıcı veya sandık kullanın. Ayakta durmak ve uzanmak da dahil olmak üzere, içinde hareket edebilecekleri kadar büyük olmalıdır. Ayrıca, araç içerisinin güvenli olduğundan ve kaymadığından emin olun.

-Büyük köpekler için, köpeğiniz için emniyet kemeri görevi gören bir köpek araç tutucusu kullanmanızı öneririz. Hareketsizce oturup pencereden dışarı bakabildikleri için bu onları güvende ve mutlu tutar.

-Evcil hayvanınızı her zaman arka koltukta tutmak çok önemlidir. Hem sürücü hem de yolcular için tehlikeli olabilecek arabada dolaşmasına izin vermeyin.

-Evcil hayvanınızı ASLA park edilmiş bir arabada bırakmayın. Sıcak bir günde aracınızın içindeki sıcaklıklar gölgede bile dakikalar içinde ölümcül seviyelere çıkabilir.

Uçak

-Evcil hayvan ile uçarken yapabileceğiniz en önemli şey hazırlıklı olmaktır. Evcil hayvan güvenlik protokolleri hakkında havayolunuz ile iletişime geçin ve evcil hayvanınız için tam olarak ne tür belgelere ve taşıma çantası gibi şeylere ihtiyacınız olacağını önceden öğrenin.

-Kargo ile seyahat etmesi gereken büyük köpekler için, köpeğinizin ayağa kalkıp uzanabileceği kadar büyük, havalandırmalı firmalarca belirtilen bir taşıma kutusu satın aldığınızdan emin olun. Kazalar için havluları ve onları rahat ettirmek için en sevdikleri oyuncakları ekleyin.

-Küçük köpekler ve kediler büyük olasılıkla koltuğunuzun altındaki bir taşıyıcıda uçabilecektir

– Ancak havayolunuz ile iletişim kurun ve randevu oluşturun.

-Mümkünse, uçak değiştirmekten kaçınmak için doğrudan uçuş rezervasyonu yapın.

-Seyahatinizden önce, evcil hayvanınızın tüm aşıları ve ilaçları konusunda güncel olduğundan emin olmak için Altınoluk Veteriner Kliniğinden randevu alın.

Evcil Hayvanınızın daha kaliteli ve konforlu seyahat edebilmesi için;

*Çok stresli veya kronik rahatsızlığı olan hayvanlarınızın seyahat öncesinde mutlaka kliniğimize uğrayarak muayeneden geçmesini ve yolculuk sırasında stresi en aza indirebilmek adına hafif sedatif uygulamaların kullanılıp kullanılmaması gerektiğine karar verip, gerekiyorsa ilacınızı temin etmenizi önemle rica ederim.

İlk yardım çantanızda bulunması gereken ve kliniğimizden temin edebileceğiniz malzemeler nelerdir?

Herhangi bir yaralanma durumuna karşı:

Yara temizleme malzemeleri; Klorheksidin içeren yara temizleme ve bakım solüsyonu, pamuk, bandaj, ıslak mendil, gazlı bez, temizlik pedi, flaster, eldiven, enjektör gibi malzemeler yer almalı. Herhangi kanama durumuna karşı kalem tipi kan taşı ya da pudra da ilk yardım çantanızda bulunmalı.

-Seyahate çıkmadan önce ve seyahat sırasında ani kusmalar, sıcak çarpmaları, tuvalet molaları ve yürüyüşler için bolca durak planlayın, 2-3 saatte bir mola verip hayvanınızın temiz hava aldığından emin olun. Ege’nin başladığı yer olan Küçükkuyu ile Edremit arasında yer alan kliniğimizde tatildeyken dostlarınızın güvenle konaklayacağı 7/24 pansiyon hizmetini de siz ve evcil dostlarınız için hayata geçirdik.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.