İsmini burada bulanan bir gölden alan Muğla’nın şirin ilçelerinden biri olan Köyceğiz Akdeniz ile Ege’nin birleştiği bir yerde konumlanmış. Köyceğiz’in tertemiz havası, doğal yaşamı, upuzun narenciye bahçeleri, gürül gürül akan ırmakları ile huzurlu bir tatil için en güzel yerlerden birisi. Cennetten bir parça olan Köyceğiz’de gezilecek yerler nereler? diye soran okuyucularımıza muhteşem bir liste hazırladık.
Yazı Başlıkları
Köyceğiz Gölü, Türkiye’de görebileceğiniz doğa harikası yerlerden biridir. Kordon boyunca yaptığınız yürüyüşlerde huzuru yakalamanız mümkündür. Üzerinde Hapishane Adası denilen küçücük bir adayı da barındıran göl kesinlikle listenin başında olmayı hak ediyor.
Köyceğiz’in eşsiz havasında piknik yapmak isterseniz Kulak Mesire Alanına kesinlikle şans vermelisiniz. Yemyeşil bir doğanın içinde hem ruhunuzu hem de karnınızı doyurabilirsiniz. Piknik yapmak istemeyen kişiler mesire alanında harika restoranlarda bulma şansına sahiptir.
Toparlar Şelalesi Köyceğiz’de gezilecek yerler listesinde yer alan gizli bölgelerden biri. Son zamanlarda bilinirliği artmaya başlasa da hala diğer bölgelere göre daha sakin bir yer. Tam bir cennet olan bölgede nefes kesici bir şelale akıyor ve bu şelalen tam önünde biriken bir havuz bulunuyor. Buraya gelip şelalen soğuk suları tarafından oluşturulmuş olan havuzun keyfini çıkarabilirsiniz.
Upuzun tamamen doğanın içinde bir yürüyüş yapmak istiyorsanız doğru adres kesinlikle burası. 18 Km yürüdükten sonra parkurun sonunda Kartal Göl’ü sizleri bekliyor olacak. Doğa harikası bir yer olan Kartal Göl’ünde kamp yapabilirsiniz.
Köyceğiz-Ekincik yolu takip edilerek varılan Sultaniye Köyü’nde yer alan Sultaniye Kaplıcaları eşine az rastlanır cinsten. Dünyanın ikinci en büyük radyoaktif kaplıcası olan Sultaniye Kaplıcaları çamuru ile şifa dağıtıyor. Romatizma, böbrek ve idrar yolu hastalıkları, metabolizma bozuklukları, cilt ve kadın hastalıkları, psikolojik yorgunluklar gibi pek çok hastalığa şifa oluyor.
Köyceğiz’de gezilecek yerler listesinde çok güzel bir antik kentte yer alıyor. Geniş ve engebeli bir arazi üzerine kurulmuş olan Kaunos Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor.
Akropol (kale ve surlar), şehir surları, 500 kişilik kapasitesi olan bir tiyatro, kilise, hamam, depo, çeşme, agora, stoa ve kent içi yolları, kutsal alan ve tapınaklar, liman, mezarlık antik kentte görebileceğiniz başlıca yapılardan.
Listenin en etkileyici yeri olan Kaunos Kral Mezarları Muğla denilince akıllara gelen ilk yerlerden biri. Kral mezarları o kadar görkemli bir görüntüye sahip ki bakar bakmaz insanı tamamen etkiliyor. Köyceğiz ya da Dalyan’a kadar geldiyseniz Kaunos Kral Mezarlarını kesinlikle görmeden dönmeyin. Aksi halde çok şey kaybedersiniz. Yakınına çıkma gibi durum olmadığı için mezarları uzaktan izleyebiliyorsunuz fakat ihtişamlı yapısı içine girmeden bakan herkesi derinden etkiliyor.