Köklü geçmişiyle başta Hititler, Persler, Romalılar, Lidyalılar, Bizanslar ve İslam medeniyetlerine ve son olarak da Türk medeniyetine ev sahipliği yapmış tasavvufun şehri Konya’da gezilecek yerler, tarihi ve ruhani ögeleri bir arada barındırır.
1071 yılında Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasıyla birlikte kadim Türk yurdu olan şehir, birçok tarihi ve kültürel yapıya sahiptir.
Selçuklu Devleti tarafından bir dönem başkent yapılan şehir, Selçuklu sonrasında da Türk devlet yapısının önemli şehirleri arasında yer almaya devam etmiştir. 2 milyon 403 bin nüfusuyla büyükşehirler arasında yer alan Konya aynı zamanda, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilidir.
Yazı Başlıkları
Tasavvufun şehri Konya’da gezilecek yerler denildiğinde hatta Konya denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi, Konya ile özdeşleşen tasavvuf insanı Mevlana Celaleddin Rumi türbesi gelmektedir. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği türbe, şehrin öne çıkmasını sağlayan mekanlardan birisidir.
Selçuklu mimarisinin muhteşem izlerini taşıyan medrese, Selçuklu ilçesinde yer almaktadır. Ahşap ve taş işlemenin muhteşem ahengini yansıtan İnce Minareli Medresede, Konya’da ziyaret edilebilecek yerlerden birisidir.
Tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra doğal güzelliklerinin de bulunduğu şehirde, ziyaret edebileceğiniz yerlerden birisi de Yer Körü Şelalesi’dir. Serinlik ve huzuru bir arada bulabileceğiniz şelale, eşsiz güzelliğiyle Konya’ya gelenlerin uğrak yerlerinden birisidir.
Meram ilçesinde bulunan antik kentte, kayaların içlerinin oyulmasıyla yapılan evler oldukça dikkat çekmektedir. Peri Bacalarını andıran görüntüsüyle dikkat çeken antik kent, şehri ziyaret ettiğinizde ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz yerler arasında bulunmaktadır.
Ülkemizin kurucu iradesinin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Konya ziyaretlerinde kaldığı mütevazi iki katlı ev, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. İçerisinde Atatürk tarafından burada kaldığında kullandığı kıyafetler ve diğer eşyalar yer almaktadır.