doğa gezilerigezilecek yerlerkamp alanlarıSeyahat TüyolarıKonaklama
DOLAR
34,5559
EURO
36,4595
ALTIN
2.959,58
BIST
9.131,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Yüzme havuzlarının kimyasal ve fiziksel tedavisinin önemini bilin

Yüzme havuzlarının kimyasal ve fiziksel tedavisinin önemini bilin
26.04.2021
1.659
A+
A-

Geleneksel olarak havuz bakımı, kimyasal işlem ve fiziksel işlem olarak ikiye ayrılır. Bu iki işlem çoğu kez çakışsa da, yüzme havuzu suyunun bakımında kullanılan tekniklerin anlaşılmasını kolaylaştırmak için bunları ayrı ayrı ele alabiliriz.

Kimyasal Tedavi Nasıl Olmakta?

Kimyasal işlem içerir uygulama ait ürün için düzeltme  ve fiziksel-kimyasal parametreler, özellikle, su, pH, toplam alkalilik ve kalıntı klor. Su kalitesinin diğer parametreleri, sertlik  (çözünmüş tuzların miktarı), siyanürik asit konsantrasyonu (klor stabilizatörü) ve suyun şeffaflığıdır.

Yüzme havuzlarının bakımında rutin olarak kullanılan ürünler arasında  klor esas  olarak kabul edilebilir. İşlevi, suyu sterilize etmek, yani  banyo yapanların sağlığına zararlı canlı organizmaları ortadan kaldırmaktır, örneğin: virüsler, bakteriler, protozoa ve algler.

Diğer Havuz Kimyasal Ürünleri Nelerdir?

Ancak, sadece klor uygulayarak bir havuzu doğru bir şekilde “temizlemenin” bir yolu yoktur. Eylemlerine ek işlevleri olan başka kimyasallar da vardır:

 

  • Algicide (yosun öldürücü);
  • Sodyum bikarbonat (pH dengeleyici);
  • Soda külü veya soda külü (pH artışı);
  • Hidroklorik asit veya sodyum bisülfat (pH düşürücü);
  • Alüminyum poliklorür (arındırma ve filtreleme yardımcısı);
  • Toz alüminyum sülfat (dekantör).
  • Fiziksel tedavi

https://www.e-havuzmarket.com/kategori/havuz-kimyasallari

Yüzme havuzlarının fiziksel davranışı, suda çözünmemiş maddelerin fiziksel işlemlerle uzaklaştırılmasından ibarettir. Fiziksel tedavi ikiye ayrılır: mekanik ve manuel. Manuel fizik tedavi, havuzda biriken kaba kirlerin elenmesi, fırça ile havuzun duvarlarının ve dibinin fırçalanması, sünger ve özel deterjanla havuz kenarlarının temizlenmesinden ibarettir.

Bir yüzme havuzundaki kirin çoğu, manuel işlemlerle tutulamayacak kadar küçük parçacıklara sahiptir. Bu nedenle, filtrasyon olarak bilinen mekanik fiziksel temizleme işleminin  önemi. Her gün yaklaşık 6 saat yapılması gereken işlem. Bununla birlikte, bazı kir parçacıkları filtre tarafından yakalanmadan önce havuzun dibine yerleşir. Bu kirlilik oranının giderilebilmesi için vakumlama denilen fiziksel temizlik işleminin yapılması gerekmektedir .

Vakumlama işlemi, bir metal çubuğa bağlanan bir elektrik süpürgesine (araba da denir) bir hortum takmaktan oluşur ve bu, havuz görevlisinin kirin biriktiği yerlerde emme akışını yönlendirmesini sağlar. Ancak hem yapılacak havuz dibinin aspirasyonu hem de su kolonunun filtrasyonu için havuz tankından (veya havuzun kendisinden) havuza takılan filtresine su akışı olması gerekmektedir. motor odası. Tanktan zorla su akışını gerçekleştiren, borulardan filtreye ulaşana kadar geçen ekipmana motor pompası,  pompa  veya basitçe motor denir.  Bu nedenle, bu iki işlem mekanik fiziksel temizleme işlemleri olarak alt gruplara ayrılır.

https://www.e-havuzmarket.com/kategori/havuz-kimyasallari-seti

Ekipmanın önemi

Daha iyi önemini anlamak için pompalama ve filtreleme ekipmanları  gerekli tüm kimyasallar su sterilize tutmak için uygulansa dahi, doğru çalışma ile bir pompa ve filtre bulunmayan bir yüzme havuzunda, tüm  kir kaldırılmaz  elek ile veya Klor ile oksitlenen   havuzun dibinde süzülür  ve birikir. Bu şekilde,  organik ve inorganik atıklar  havuzun dibinde  birikerek, bu canlılara besin ve besin temini yoluyla kötü bir görünüm vererek alg ve diğer patojenik organizmaların (hastalığa neden olan) gelişimini kolaylaştıracaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.