Özellikle evde fazla vakit geçiren insanların karşılaşabileceği sorunlardan biri de böceklerdir. İnsanlar, evinde haklı olarak böceklerle ve haşerelerle karşılaşmak istemez, ancak böyle bir durumla karşılaşıldığında da en çok başvurulan ve en güvenilir yöntem, ilaçlamadır. Böcekler, yalnızca tiksintiye sebep olmaz, evdeki eşyalara zarar verebilir, mikrop ve bakteri taşıyarak hastalıklara da sebep olabilirler. Bu sebeple, bu sorunla karşı karşıya kalan insanlar mutlaka güvenilir bir firmayla iletişime geçmeli ve haşere ilaçlama hakkında bilgi alıp duruma göre evlerini, iş yerlerini ilaçlatmalıdır.
Böcek sorunu, özellikle yaz aylarında sık karşılaşılan sorunlar arasındadır. Havaların ısınması ile çeşitli türlerdeki böcekler de ortaya çıkar ve insanları rahatsız eder. Böcek ilaçlama ise, bu sorunun en güvenilir ve kalıcı çözümü olarak bilinir. Böcek ilaçlama, iki farklı yöntemle yapılır. Bunlar; kokulu ve kokusuz böcek ilaçlama yöntemleridir. Her iki yönteme de sıkça başvurulur, ancak kokusuz ilaçlama yöntemi bazı böcek türlerinde etkili olmaz. Bu sebeple kokulu ilaçlama, kesin sonuç verdiğinden daha sık uygulanır.
Bu noktada merak edilen husus ise ilaçlamanın nasıl yapılacağıdır.
Kokusuz ilaçlama yöntemi, genellikle kesin çözüm sunmaz. Bu yüzden kokulu ilaçlama yöntemine daha sık başvurulur. Ancak bu noktada ilaçlama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar bulunur. Kokulu ilaçlama, oldukça etkilidir ve bütün canlıları tehdit eder. Bu sebeple ilaçlama uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.
İlaçlama sürecinde insanların merak ettiği bir diğer konu ise ilaçlamanın kaç gün süreceğidir. Ancak bu soruyu net bir şekilde cevaplamak maalesef mümkün değildir. Bu süreç, böceğin türü, büyüklüğü, miktarı gibi durumlara göre farklılık göstermektedir. Elbette ilaçlanacak alanın büyüklüğü ve durumu da bu sürece etki eder. Örneğin ilaçlanacak yer bir evse, bu süreç çok da uzun sürmeyecektir. Ama fabrika gibi büyük bir alan ise bir ila üç gün arasında sürebilir. Bu süreç, bir günde de bitirilebilir ancak alanın büyüklüğü açısından net sonuç alınması için süreçte uzamalar yaşanabilir. İlaçlama aynı gün içinde bitse dahi ortama ilaçlamadan hemen sonra girilmemelidir. Eğer, bir firma ile anlaştıysanız ilaçlamanın yapılacağı ortam hakkında bütün bilgileri firma ile paylaşmalısınız. Evcil hayvanlar mutlaka ilaçlama öncesinde ortamdan çıkarılmalıdır. İlaçlama yapılırken uzman kişiler haricinde kimse olmamalıdır.
İlaçlama her ne kadar kısa sürerse sürsün, ortama en az iki saat sonra girilmelidir ve bu sürede ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Kokusuz ilaçlama da ilaçlama işlemi tamamlandıktan sonra bir saat, kokulu ilaçlama da ise dört saat sonra ortama girilmesi tavsiye edilir.
Özetle böcekler, insanları rahatsız etmenin yanı sıra sağlıklarını da tehdit edebilir. Bu yüzden İstanbul böcek ilaçlama yöntemleri göz önünde bulundurulmalı ve gerektiğinde başvurulmalıdır. İlaçlamayı mutlaka uzman kişiler yapmalıdır ve süreç en doğru şekilde yönetilmelidir. Doğru sonucu almak açısından bu hususlar önemlidir.
İlaçlama yöntemlerinden hangisi tercih edilirse edilsin, uzman kişilerin direktifleri doğrultusunda hareket edilmelidir.