Türkiye’nin en batısında yer alan ve Türkiye’nin en büyük adası olarak kabul edilen Gökçeada, sahip olduğu güzelliklerle yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Özellikle yaz aylarında tatil için sıklıkla tercih edilmesi nüfus artışını da beraberinde getirmektedir. Doğal güzellikleri ve tarihi ile Gökçeada’yı ziyaret listenize kesinlikle eklemelisiniz. Gökçeada’ya nasıl gidilir? diye merak ediyorsanız sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.
Yazı Başlıkları
Ada’ya yalnızca denizyolu ile ulaşım olduğu için araçlarla gelen kişiler arabalı feribotları kullanmalıdır. Yeni feribotlar adaya 1 saat 15 dakika içinde ulaşırken eski feribotlar yarım saat gecikmeli olarak 1 saat 45 dakika da adaya ulaşıyor.
İstanbul’dan TEM otoyolu üzerinden arabayla Gökçeada’ya ulaşmak için Tekirdağ, Gelibolu, Eceabat istikametinde ilerleyerek Kabatepe Limanına ulaşmak gerekiyor. Buradan Gökçeada’ya kalkan feribotlara erişim sağlayabilirsiniz. İstanbul- Kabatepe Limanı arası mesafe 300 km olup ortalama 3,5 saatte ulaşım mümkündür.
Ankara, Eskişehir, Bursa şehirlerinden Gökçeada’ya ulaşmak için Çanakkale Boğazı’nı geçmek gerekiyor. Bunun için arabalı feribotlar ve köprü alternatifi bulunmaktadır. Asya kıtasından gelecek ziyaretçiler için köprüyü kullanarak Çanakkale Boğazı’nı geçmek daha mantıklıdır.
İzmir’den Gökçeada’ya ulaşım ise Çanakkale merkezden Eceabat arabalı feribotları kullanarak mümkün olmaktadır.
* Lapseki- Gelibolu (20 dakika)
* Çanakkale- Eceabat (20 dakika)
* Çanakkale- Kilitbahir (15 dakika)
Gökçeada’ya büyük şehirlerden tarifeli sefer yapan şirket Çanakkale Truva’dır.
Ankara, Bursa, Eskişehir şehirlerinden Gökçeada’ya ulaşmak için Çanakkale otogarı kullanılmalıdır. Otobüsten indikten sonra Çanakkale-Gökçeada arasında düzenlenen deniz otobüsü seferlerine binerek 1 saat gibi bir sürede adaya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Özel tekneleri bulunan kişiler için Gökçeada’ya ulaşım için feribotların yanaştığı Kuzulimanı ve kuzeydoğudaki Kaleköy Limanı tercih edilmelidir. Belediyeye bağlı bu limanlardan elektrik, su ve yakıt gibi temel ihtiyaçlarınızı gidermenizde mümkündür.