doğa gezilerigezilecek yerlerkamp alanlarıSeyahat TüyolarıKonaklama
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
11°C
Perşembe Yağmurlu
11°C

Adana Gezilecek Yerler

Adana Gezilecek Yerler
15.03.2021
2.642
A+
A-

Seyhan nehri ve Toros Dağları’nın eşsiz güzelliğini ziyaretçilerine sunan Adana gezilecek yerler arasında, tarihi yapıların fazlalığı kadar doğal güzellikler de bir hayli dikkat çekmektedir. Bir liman kenti olması nedeniyle farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehir, antik kentleri, sahilleri, yeraltı şehirleri, kanyon ve vadileri ile birbirinden ayrı güzellikleri sunmaktadır.

Adana Gezilecek Yerler

Ziyaretiniz sırasında Adana gezi rehberi listenizde yer verebileceğiniz önemli destinasyonlardan bazıları şunlardır;

Adana Gezilecek Yerler

Sabancı Merkez Camii

Sabancı Merkez Camii

Her ne kadar tarihi bir özelliği bulunmasa da Sabancı Merkez Camii, Adana’nın simge yapılarından biri haline gelmiştir. Seyhan ilçesinde Sabancı Vakfı ve Türk Diyanet Vakfı iş birliği ile yapılan Sabancı Merkez Camii, gökleri delen 6 minaresi ve zengin kubbe yapısıyla Adana’ya kazandırılan en büyük eserlerden biri olmuştur.

Caminin yapımına 1998 yılında başlanmış ancak tüm detaylar dikkate alınarak tamamlanması 10 yılı bulmuştur. Türkiye’deki sayılı büyük camiler arasında yer alan Sabancı Merkez Camii, aynı anda 28.500 kişinin ibadet edebilecekleri devasa bir yapıdır.

Adana Taşköprü

Türkülere de konu olan Adana Taşköprü, 1400 yılında inşa edilmiştir. 13 metre yüksekliğine ve 319 metre uzunluğa sahip olan Taşköprü’nün tarihi niteliklerinin yüksektir. Bu yüzden, yabancı turistlerde köprüye fazlasıyla ilgi göstermektedir. Yüreğir ilçesinde bulunan Taşköprü, Seyhan nehri üzerinde konumlu olup Adana’nın iki yakasını birleştirmektedir.

Çarşı Hamamı

1529 yılında Piri Paşa’nın talimatı ile yaptırılan çarşı hamamı, tarihi dokulara meraklı olan kişilerin Adana gezilecek yerler listelerinde bulunması gereken yapılardan biridir. Özellikle hamamın giriş tarafında bulunan tarihi kabartmalar, turistler için bu yapıyı daha dikkat çekici kılmaktadır. Hamamın farklı bölgelerinde de oyma taş işçiliğinin birçok örneğini bulmak mümkündür.

Hasan Ağa Camii

Yapım yılına dair herhangi bir bilgi bulunmayan Hasan Ağa Camii’nin, kitabesinde Osmanlı döneminde yapıldığına dair işaretler yer almaktadır. Caminin mimari sanat işçiliğinin muazzam ölçüde olması, Hasan Ağa Camii’ni özellikle klasik Osmanlı döneminin en önemli eserlerinden biri haline getirmiştir.

Adana il merkezinde bulunan caminin Mimar Sinan tarafından yapıldığı ve Abdullah Oğlu Hasan Ağa tarafından ise inşa ettirildiği bilinmektedir. Sanatsal bir çekim gücüne sahip olan cami, Adana ziyaretinizde görmenizi tavsiye edebileceğimiz yerlerden biridir.

Saat Kulesi

1881 yılında inşa edilen saat kulesi, Seyhan ilçesinin simge yapılarından biri haline gelmiştir. Ulucami Mahallesi’nde bulunan tarihi saat kulesinin kesme taş işçiliği, görülmeye değer özellikler arasındadır.

Akyatan Kuş Cenneti

Akyatan Kuş Cenneti

Ceyhan nehri yatak değiştirdikten sonra yaşanan doğa olayları sonucunda oluşan Akyatan gölü, aynı zamanda Türkiye’nin önemli kuş cennetleri arasında yer almaktadır. Nesli tükenmekte olan kuşlar da dahil olmak üzere, farklı birçok kuş türünü burada bulabilirsiniz. Kuş cenneti, toplamda 3100 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Kamış ve sazlık alanlar içerisinde bulunan kuş gözlem kulelerinde, doğanın muhteşem seyrini yaşayabilirsiniz.

Adana Kalesi

Yapım yılına dair net bir bilgi olmayan Adana Kalesi’nin, ilk çağlarda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Günümüze kadar bazı tadilat çalışmaları yapılmış olsa da Adana Kalesi’nden geriye surların bir kısmı kalmıştır.

Kale hakkındaki en net bilgilerden biri ilk Çağ’da yapılan kalenin yıkılarak, 781 yılında yerine yenisinin yapılmış olmasıdır. Yani şu anki mevcut kale için, 781 yılında yapıldığını söylemek mümkündür. Evliya Çelebi’nin Seyahatname isimli kitabında yer alan kale 1800’lü yıllara kadar kısmen ayakta kalabilmiştir. 1836 yılından sonra ise, surlarının önemli bir kısmı yıkılmıştır.

Adana Ulu Camii

Ramazanoğulları beyliği döneminde yaptırılan ve dönemin en ünlü camilerinden biri olan Adana Ulu Camii, Seyhan ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. 1998 yılında Sabancı Merkez Camii açılana kadar, Adana’nın en büyük camisi olma unvanını taşıyordu. Ancak Sabancı Merkez Camii inşa edildikten sonra Ulu Camii, Adana’nın en büyük ikinci cami olmuştur.

Caminin banisi Halil Bey olup yapımına 1509 yılında başlanmıştır. Ancak cami inşaat halindeyken banisi Halil Bey vefat etmiş ve inşasına oğlu Piri Mehmet Paşa devam etmiştir. Memlük ve Selçuklu mimarisinin önemli çizgilerini yansıtan Ulu Camii, iç ve dış süslemeleri ile dikkat çeken yapılar arasındadır. 1998 yılında bölgede yaşanan deprem sonucunda kısmen hasar gören cami, depremin ardından geniş çaplı bir tadilat çalışmasından geçmiştir.

Adana Gezilecek Yerler

Adana Sinema Müzesi

Adana Sinema Müzesi

Özellikle Yeşilçam filmlerinde rol alan ünlülerin ve birçok ses sanatçısının, Adanalı olduğu bilinmektedir. Adana Sinema Müzesi içerisinde Adanalı ünlülerin balmumu heykelleri, kıyafetleri ve farklı etkinliklerde kullandıkları eşyalar sergilenmektedir.

Kültür ve sanat meraklılarının Adana gezi rehberi listelerinde yer alabilecek sinema müzesi, Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesinde bulunmaktadır.

Adana Gezilecek Yerler

Bebekli Kilise

Bebekli Kilise

Adana gezilecek yerler arasında adından sıklıkla söz ettiren tarihi yapılardan biri olan Bebekli Kilise, Aziz Pavlus Kilisesi olarak da bilinmektedir. Kilise üzerinde Hz. Meryem ve Hz. İsa’nın tasvirinin yapıldığı tunçtan yapılma heykel bulunmaktadır.

Kilisenin 1880 ile 1890 yılları arasında yapıldığı bilinmektedir. Şehir merkezinde yer alan Bebekli Kilise, İtalyan Katolik kilisesi olarak inşa edilmiştir. Günümüzde kilisenin hem Protestan hem de Katolik cemaatleri tarafından kullanıldığı görülmektedir.

Yılanlı Kale

Şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıktaki Yılanlı Kale, Çukurova ilçesinde bulunmaktadır. Sarp ve yüksek bir tepenin üzerine inşa edilen Yılanlı Kalenin yapım yılı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak kalenin Bizanslılar zamanında yaptırıldığı kuvvetli ihtimaller arasındadır.

1671 yılında kaleyi görenin Evliya Çelebi, Seyahatname kitabında kaleden Şahmaran Kalesi olarak bahsetmiş ve alaycı bir dil kullanmıştır. Ceyhan Nehri’nin hemen kenarında tepelik bir alanda bulunan kale, ziyaretçilerine ayrı bir görsel şölen sunmaktadır.

Yumurtalık Plajı

Adana’da denize girilecek yerler arasında tercih edilen Yumurtalık Plajı, doğa ile iç içe olmasının yanı sıra çevresinde bulunan antik kentler sayesinde tarihi dokuya da ev sahipliği yapmaktadır.

Yumurtalık ilçesindeki plaj, temiz sahil ve denizi ile dikkat çekiyor.

İncirli Plajı

Adana’da bulunan diğer plajlara göre daha sakin olan İncirli Plajı, 300 metre uzunluğa ve 50 metrelik sahil genişliğine sahiptir. Temiz bir sahil şeridine sahip olan İncirli Plajı etrafında, anlık ihtiyaçlarınızı giderebilmek için farklı sosyal tesislerde bulabilirsiniz.

Dinazor Parkı

Adından da anlaşılacağı üzere içerisinde dinazor maketlerinin bulunduğu park, hava şartlarının iyi olduğu günlerde özellikle Adana halkı tarafından fazlaca ilgi görmektedir. Parkta ayrıca yerli ve yabancı turistleri de görmek mümkündür.

62 metre büyüklüğe sahip 2 farklı dinozor maketinin bulunduğu parkın içerisinde, 54 tane de farklı boyutlarda dinozor maketleri bulunuyor. Hareket ve sese duyarlı yapıda inşa edilen maketler, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de bir hayli ilgisini çekmektedir. Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan dinozor parkını, 5 ile 10 TL arasında giriş ücreti ile ziyaret edebilirsiniz.

Çobandede Yerel Kuş Parkı

Kuşlara meraklıysanız Adana gezilecek yerler listenize, bu parkı dahil edebilirsiniz. 2015 yılında inşa edilen kuş parkı içerisinde süs tavukları, yırtıcı kuşlar, su kuşları ve memeli kuş türleri gibi farklı çeşitleri bir arada görebilirsiniz. Çobandede yerel kuş parkı, Çukurova ilçesinde bulunmaktadır.

Küp Şelaleleri

Küp Şelaleleri

Doğanın en dingin atmosferini bulabileceğiniz küp şelaleleri, yaz aylarında çevre halkının fazlaca ilgisi ile karşılaşmaktadır. Şelale etrafında farklı spor aktivitesine ev sahipliği yapan alanlarının bulunması, spor tutkunları için burayı çekim merkezi haline getiriyor.

Çevresindeki piknik ve kamp alanları ile doğaya kaçış noktası olan küp şelaleleri, doğaseverlerin Adana’da ziyaret edebilecekleri önemli destinasyonlar arasında bulunuyor.

Kapıkaya Kanyonu

Toplamda 20 kilometre uzunluğu bulunan kanyonun sadece 7250 metalik bölümü turistik ziyaretlere açılmıştır. Doğa yürüyüşleri ve dağcılık faaliyetleri için oldukça elverişli yapıya sahip olan kanyon, Karaisalı ilçesindedir. Doğa manzarasını yüksek bir alandan seyretmek isteyenler için ideal bir yerdir. Kanyon, şehrin doğa turizmine önemli katkılar sağlamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.