Site icon Doğa Gezileri

Xenforo Script Nedir? Ne İşe Yarar?

Xenforo Script Nedir? Ne İşe Yarar?

Xenforo Script Nedir? Ne İşe Yarar?

Xenforo script nedir sorusuna PHP dilinde yazılan sosyal forum script yazılımıdır cevabını verebiliriz. Altyapı olarak kullanılan kütüphaneyse Zend Frameworkdür. Performans amacıyla optimize edilen zend kütüphanesi css&javascript&ajax teknolojileri kullanılmakta, seo dostu olmaktadır. Xenforo’nun ilk açık beta sürümü ise 2020 senesinde çıkmıştır. Yazılım dünyaca ünlü vBullet forum yazılımı başlıca geliştiricilerinden Kier Darby, Mike Sullivan ile üretilmiştir. Xenforo forum yazılımında seo özelliklerini de barındırmaktadır. Xenforo script forum yazılımları her gün çeşitli topluluk forumlarından, internet günlüklerinden gelen bildirimlere göre geliştirilmektedir. Xenforo’yu diğer yazılımlarından ayıran özelliğiyse arama motoru optimizasyonunu seo eklentisinin lisansı içinde ücretsiz sunulmasıdır.

 

Xenforo Özellikleri Nelerdir?

 

Xenforo kendi içinde arama motoru optimizasyonu barındırmaktadır. Bu özelliğiyle diğer forum yazılımlarından öne çıkmaktadır. Xenforo’nun başlıca özellikleri şu şekildedir:

 

 

 

 

 

 

 

Xenforo Lisansı Satın Alma Aşamaları

 

Xenforo lisans satın alım fiyatı oldukça yüksektir. Lisans geçerlilik süresiyse 1 yıldır. Yıllık lisans yenileme fiyatıysa yüksektir. Lisans yanında copyright kaldırma işlemleri için de ek ücret ödenmelidir. Ek olarak xenforo geliştiricisinin çıkardığı ek modüller de ücret karşılığında alınabilir. Türkçe dil desteği olan Xenforo da kullanıcı ara yüzünün önemli kısmını kapsayan çeviri mevcuttur.

 

Xenforo Kurulumu Nasıldır?

 

Xenforo script yazılımı kurulması diğer yazılımlara göre oldukça basittir.  Lisans işlemlerinin tamamlanması ardından sitede indirme alanından xenforo sürümü indirilerek FTP kısmından web sitenizde klasöre atılmalıdır. Ardından sitenize girilerek otomatik şekilde kurulum işlemine başlanabilir. Kurulum esnasında istenilecek olan ise MySQL bilgileridir. Bunun ayarlaması yapıldıktan sonra Xenforo forumu kolaylıkla, kısa sürede gerçekleşecektir.

Exit mobile version