Site icon Doğa Gezileri

Cenova Gezilecek Yerler

Cenova Gezilecek Yerler

Cenova Gezilecek Yerler

Kristof Kolomb’un doğduğu topraklar olarak bilinen Cenova, Kuzey İtalya’nın tarihi bir liman kentidir. Kent, 2004 yılında Avrupa Kültür başkenti seçilmiştir. Katedralleri, Orta Çağ Kapıları ve müzeleri ve doğal güzellikleri ile Cenova gezilecek yerler bakımından seyahat severlere dopdolu bir seyahat vaat ediyor.

Cenova Katedrali

Katedral aslında 1100’li yıllarda bazilika olarak inşa edilmiştir. 1307 yılında ise Gotik tarzı restorasyon yapılmış ve 1557 yılında ise Rönesans kubbesi ile şekillendirilmiştir.

Cenova Katedrali şehirdeki en göz alıcı yapılardan biri olduğu için hem dini anlamı hem de yapısal özellikleri ile en fazla ziyaret edilen yerlerden biridir.

Porta Soprano

Porta Soprana

Orta Çağ Kapıları anlamına gelen Porta Soprana, şehir merkezindedir. Kapılar 1155 yılında inşa edilmeye başlanmış ve 4 yıllık sürede tamamlanabilmiştir. Surların bir kısmı fazla hasar görmeden günümüze kadar ulaşabilmiştir.

Porto Antico

Eski Liman Bölgesi olan Proto Antico, Cenova gezilecek yerler listelerinde her zaman ilk sıralarda yer alıyor. Eski zamanlarda çevresi surlar ile çevrili olan bölge günümüzde daha farklı bir görünüme sahiptir. Renzo Piano adlı mimar tarafından tekrar şekillendirilmiş olan limana; devasa bir akvaryum, deniz müzesi ve şehrin tüm manzarasını en güzel hali ile izleyebileceğiniz asansör yapılmıştır.

Acquario di Genova

Cenova Akvaryumu, Avrupa’daki ikinci büyük akvaryum olma özelliğine sahiptir. 15.000’i aşkın denizde yaşayan canlı ile 400 türden fazla deniz canlısını barındıran bu dev akvaryum aile seyahatleri yapan turistlerin keyifli zaman geçirdikleri yerlerden biridir. Çocuklarınız ile seyahat ediyorsanız burayı Cenova gezilecek yerler listenize eklemenizi özellikle tavsiye ediyoruz.

Bigo

Bigo

Düzenlemesi yeniden yapılmış olan eski limana, şehrin manzarasının daha iyi görülebilmesi için Bigo adı verilen bir asansör ilave edilmiştir. 40 metre yüksekliğinde olan asansörden Cenova manzarasını daha iyi görebileceğiniz bir yer bulunmuyor:

Galata Museo Del Mare

Seyahatlerinde müze gezilerine önem verenler tarafından mutlaka ziyaret edilen Galata Deniz Müzesi, Akdeniz’in en büyük denizcilik müzesidir. Ceneviz tarihini ve denizcilikle ilgili tüm gelişmeler hakkında bilgileri müzeden öğrenebilirsiniz.

Piazza De Ferrari

Piazza De Ferrari

Şehrin en ünlü meydanı olan Piazza De Ferrari, şehrin en önemli meydanıdır. Canlılığını özellikle gençlerin bu meydanda zaman geçirmelerinden alan meydanın sürekli canlılığı bankalarında bu bölgede yoğun olmasından kaynaklanıyor. Banka binalarının güzelliği ise görenleri büyülüyor. Yüzlerce yıldır ayakta olan bu tarihi taş binalar şehrin en güzel binalarındandır.

Casa di Cristoforo Colombo

Kristof Kolomb’un evi olan Casa di Cristoforo Colombo, ünlü kaşifin çocukluğunun geçtiği ev olarak biliniyor. Müze ev haline getirilen ev, Cenova gezilecek yerler arasında yer alıyor. Müze ev pazartesi günleri ziyaretçilere kapalıdır.

Cenova Gezilecek Yerler: Via Garibaldi

Saraylar Caddesi olarak da nitelendirilen Garibaldi Caddesi, saraylar arasında tarihin izlerini görebileceğiniz bir bölgedir. Cadde trafiğe kapalı olduğu için birçoğu belediye binası, banka ve müze haline getirilmiş sarayları daha rahat dolaşabiliyorsunuz.

Via XX Settembre

Cenova’ya gelen alışveriş tutkunlarının mutlaka uğradığı cadde olan 20 Eylül Caddesi, kemerli yapılar ile bezelidir. Birçok mağaza yanında caddede pek çok kafe ve restoran da yer alıyor.

Exit mobile version