Site icon Doğa Gezileri

Bitcoin ve Enflasyon: Koruma mı Risk mi?

Bitcoin ve Enflasyon

Bitcoin ve Enflasyon

Enflasyon, yani fiyatlardaki “genişleme” – “genleşme” dünyadaki pek çok ülkenin karşı karşıya olduğu ciddi finansal sorunlardan birisi. Küçük yatırımcılar ve parasını enflasyona karşı korumak isteyen herkes için Bitcoin ve Enflasyon, güncel bir konu olma özelliği taşıyor. Bitcoin ve Enflasyon: Koruma mı? Risk mi? Gelin, bu sorunun yanıtını birlikte vermeye çalışalım.

Enflasyona karşı paranızı / yatırımınızı korumak isterseniz, kripto pazarında izleyebileceğiniz çeşitli stratejiler var. Ancak bunların birer yatırım tavsiyesi olmadığını lütfen aklınızdan çıkarmayın. Bununla birlikte, birikimlerinizi enflasyona karşı korumak isterseniz Bitcoin veya kripto paralar dışında başka yatırım alternatiflerinin olduğunu da bilin.

Enflasyona Karşı Birikiminizi Nasıl Korursunuz?

Enflasyon, para, değer ve zaman konularında uzman değilseniz, birikimlerinizi enflasyona yani pahalılığa karşı korumak oldukça zor olabilir. Burada temel strateji, paranızı “uyutmamak”. Eğer artan enflasyon değerlerine karşı paranız değerlenmiyorsa, bu birikimlerinizin veya paranızın “erimesi” anlamına gelir. Bitcoin yatırımcısı iseniz, bu anlık Bitcoin tabloları takip etmeniz gerekir demek. Ancak başka yollar da yok değil.

 

 

 

 

Elbette tüm bu çözümler, yatırımlarınızı sadece enflasyona karşı korumakla ilgili. Peki başta Bitcoin olmak üzere, kripto varlıklar paranızı enflasyona karşı koruyabilir mi? Aslında bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır.

Bitcoin, Enflasyona Karşı Birikiminizi Koruyabilir Mi?

Bitcoin grafik dolar tablolarını incelediğinizde, farklı kripto paralar içinde Bitcoin sizlere değerli ve yatırım yapılmaya değer bir varlık olarak görülebilir. Ancak bu, yatırımınızı yaptıktan sonra, onunla ilgilenmemeniz anlamına gelmiyor.

Yatırımınızı enflasyona karşı korumak için anlık Bitcoin değerlerini takip etmeli, paranızın – daha doğrusu yatırımınızın – ne durumda olduğunu takip etmeniz gerekir. Örneğin “Bitcoin Yarılanması” sonrasındaki 3-4 ay içinde Bitcoin fiyatları ciddi anlamda yükselir, bunu değerlendirerek yatırımınızı değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.

Sonuç

Günümüzde kripto varlıklar ve bu kripto varlıkların en güvenilir lerinden birisi olan Bitcoin, dünya üzerindeki pek çok küçük yatırımcının gözdesi olmaya devam ediyor. Sizler de yatırımlarınızı enflasyona karşı korumak isterseniz, – değerinin az veya çok değiştiğini kabul etmek suretiyle- yatırımlarınızı Bitcoin ile değerlendirebilirsiniz. Elbette bu bir yatırım tavsiyesi değildir, seçim tamamen size ait.

Exit mobile version