doğa gezilerigezilecek yerlerkamp alanlarıSeyahat TüyolarıKonaklama
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Spatifilyum (Barış Çiçeği) ve Bakımı

25.05.2021
0
A+
A-

Bulunduğu ortama renk, huzur ve mutluluk taşıyan bitkilerden biri olan spatifilyum, her haliyle evinize neşe yaymaya geliyor! Halk arasında barış çiçeği olarak da bilinen bu bitki, narin gövdesi ile en sevilen çiçekler arasında yerini koruyor. Barış çiçeğinin bakımının nasıl yapıldığını öğrenince hemen yetiştirmek isteyeceksiniz. Nasıl sulandığından toprak değişimine kadar bu bitki ile bilmeniz gereken her şey bu yazımızda sizi bekliyor.

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Spatifilyum sanıldığından çok daha hassas bir bitkidir. Bakımının doğru zamanda ve doğru bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Maslak çiçek siparişi ile bulunduğunuz ortamı barış çiçeği ile güzelleştirebilirsiniz.

Toprak: Mineral bakımdan zengin topraklarda yetiştirilmelidir. Bu tarz topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim elde edebileceğiniz bu bitki için toprak seçimi çok önemlidir. Kuru topraklar spatifilyum çiçeğini olumsuz etkileyecektir.

Güneş Işığı: Doğrudan güneş sevmeyen barış çiçeği için en ideal ortam aydınlık ortamlardır. Aydınlık ortamda ve gün ışığını alan yerde yetiştirdiğiniz zaman daha hızlı ve sağlıklı büyümesine imkan yaratmış olursunuz. Çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı takdirde ısı değişimine uyum sağlayan özelliği ile bilinir.

Nem: Belirli aralıklarla yapraklarına su püskürtüldüğü zaman sizi parlak çiçeklerinin görüntüsü ile ödüllendirecektir.

Sulama: Toprağının sürekli nemli kalmasını seven bu bitkiyi düzenli aralıklarla sulayıp kurumasına izin vermemelisiniz. Sıcak yaz aylarında her gün sulanma ihtiyacı duyarken, kış aylarında haftada iki defa sulamanız yeterli olacaktır. Ancak çiçeklenme döneminde sulamaya dikkat edip, toprağı kuruduktan sonra sulama işlemini yapmanız gerekir. Bu şekilde dikkat edildiği zaman daha verimli çiçekler açacaktır.

Saksı Değişimi: Yer değiştirmeyi sevmeyen barış çiçeğinin saksı değişimini 2 ya da 3 yılda bir yapmanız gerekir. Kökleri oldukça hassas olan bu narin bitkinin saksı değişimini yaparken sadece bir numara büyük saksı tercih etmelisiniz.

https://www.tazecicek.com/ adresinden eviniz ya da bahçeniz için birbirinden güzel çiçek siparişi verebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.