doğa gezilerigezilecek yerlerkamp alanlarıSeyahat TüyolarıKonaklama
DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Manisa Gezi Rehberi

02.04.2022
0
A+
A-

Ege Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biri olan Manisa gezi rehberi listelerini süsleyen Osmanlı eserleri ve termal tesisleri ile dikkat çekmektedir. Büyükşehir olma niteliği taşıyan Manisa, sosyal hayatında aktif olduğu şehirlerden biri olmasıyla dikkat çekiyor.

Şehzadeler Şehri Manisa Gezi Rehberi-Manisa Gezilecek Yerler

Manisa gezi rehberi listenizde yer vermenizi tavsiye ettiğimiz alanlardan bazıları şunlardır;

Kula Peri Bacaları

Kapadokya’daki peri bacalarını andıran oluşumların yer aldığı Kula Peri Bacaları, Manisa’da gezilecek yerler listenizde yer alması gereken doğal oluşumlardan biridir.

Kula ilçe merkezinden 16 kilometre uzaklıkta bulunan peri bacaları, rüzgâr ve yağmur yağışları sonucunda meydana gelmiş doğal oluşumlardır. Tabiat alanı olarak nitelendirilen peri bacaları, Manisa turizminde önemli katkılar sağlamaktadır.

Suuçtu Şelalesi

Salihli ilçesi sınırlarında bulunan şelale, 30 metre ve 10 metre yüksekliklerden akan iki farklı kısımdan oluşmaktadır. Manisa il merkezinden 42 kilometre uzaklıkta bulunan Suuçtu Şelaleleri, yaz aylarında insanların yoğun ilgisi ile karşılaşır.

Taşyaran Vadisi

Özellikle içinden akan nehir nedeni ile kayaların aşınarak doğal bir güzellik oluşturduğu Taşyaran Vadisi, Manisa gezilecek yerler arasında yer vermeniz gereken eşsiz bir güzelliğe sahiptir.

28 kilometrelik uzunluğu ile göz dolduran vadinin yüksek kısımlarındaki aşınmalar dikkate alındığında, tarihte buradaki su seviyesinin ciddi manada yüksek olduğunu tahmin etmek mümkündür.

Çevresinde bulunan doğal güzellikleri ile tabiat parkı olarak tanımlanan Taşyaran Vadisi, Manisa’da gezip görebileceğiniz yerler arasındadır.

Adala Kanyonu

Eşsiz bir doğal güzelliğe misafir olmak için Adala Kanyonu ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır. Salihli ilçesinde bulunan kanyon içerisinden akan Gediz nehri, buraya ayrı bir güzellik katmaktadır.

Kanyonun dağlık alanlarında bulunan seyrek küçük ormancıklar ise, kanyona ayrı bir güzellik katmaktadır.

Spil Dağı Milli Parkı

Bilindiği üzere Spil Dağı’nın bir bölümü Manisa sınırlarında kalmaktadır. Spil Dağı Milli Parkı hem yeşillik alanın olması hem de içerisinde sosyal tesislerin bulunması nedeniyle, Manisa gezi rehberi listenize yer verebileceğiniz alanlardan biridir.

Milli park içerisinde yeme içme mekânları başta olmak üzere, çeşitli etkinlik alanları bulunmaktadır. Ayrıca kartal, gelincik, sincap, porsuk, yaban domuzu, kurt ve tavşan gibi farklı hayvan çeşitlerini de Spil Dağı Milli Parkı sınırlarında görebilirsiniz.

Şehzadeler Parkı

Masal park niteliği taşıyan Şehzadeler Parkı içerisinde, masal kahramanlarının ve Osmanlı Şehzadelerinin heykellerini görebilirsiniz.

Park içerisinde tıpkı masallarda olduğu gibi küçük yapıda evlerde, ziyaretçilerine farklı bir görüntü sunmaktadır. Şehzadeler ilçesinde bulunan park, Manisalı vatandaşların yanı sıra, yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Urganlı Kaplıcaları

Türkiye’nin en önemli kaplıcalarından biri olan Urganlı Kaplıcaları, Turgutlu ilçesinde yer alıyor. Romatizmal hastalıklar başta olmak üzere kadın ve sinir hastalıkları gibi birçok önemli soruna şifa olan Urganlı Kaplıcaları, termal turizmi bakımından Manisa’da en fazla ziyaret edilen yerlerden biridir.

Kurşunlu Kaplıcaları

Salihli ilçesinde bulunan ve yine ülkemizin önemli termal merkezlerinden biri olan Kurşunlu Kaplıcaları, birçok hastalığa iyi gelen şifalı suyu ile bilinmektedir. Bu kaplıcalara yerli turistlerin yanı sıra, yabancı turistler de yoğun ilgi gösterirler.

Akhisar Etnografya Müzesi

İlçe merkezinde bulunan etnografya müzesi içerisinde, birçok etnografik eser sergilenmektedir. Hatta kısmen arkeolojik eserlerin sergilendiği müzede 12 milyon yaşını aşmış çeşitli fosiller yer alır.

Manisa’ya özgü araç gereçlerin ve giyim eşyalarının da sergilendiği müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Manisa Arkeoloji Müzesi

Özellikle açık teşhir salonlarında devasa hayvan heykellerinin sergilendiği Manisa Arkeoloji Müzesi, milattan önceki yıllara ait birçok arkeolojik eserin teşhir edildiği sergi salonlarında sahiptir.

Şehirde Osmanlı’ya ait arkeolojik eserlerin çok olması, müzenin sergi salonlarına ayrı bir zenginlik katmaktadır.

Muradiye Camii ve Külliyesi

Muradiye Külliyesi şehir merkezindeki en önemli Osmanlı eserlerinden biridir. Külliye içerisindeki Muradiye Camii ise özellikle dikkat çeker. Caminin yapımına 1583 yılında başlanmış ve bitmesi 1592 yılını bulmuştur.

İki minaresi bulunan caminin kubbe yapıları ve genel mimari özellikleri, Osmanlı klasik mimarisinin biraz dışında kalmıştır. Ancak gerçekten ihtişamlı ve sıra dışı bir mimariye sahip olduğunu belirtmek gerekir. Mimar Mehmet Ağa tarafından inşa edilen caminin projesi ise Mimar Sinan’a aittir.

Merkezi bir kubbenin yer aldığı tarihi yapının son cemaat yerinde ise, 4 faklı kubbe bulunuyor. Arka kısmında ise 2 orta boyutta ki kubbe, caminin görüntüsüne ayrı bir estetik katmaktadır. Sarı kesme taş ile inşa edilmiş olması, caminin gece ve gündüz eşsiz bir görüntü sunulmasına neden olmaktadır.

Sart Antik Kenti

Antik kentte 1854 yılında başlayan kazı çalışmaları günümüzde de devam etmektedir. Salihli ilçesinde bulunan antik kent, bugüne kadar birçok arkeolojik kazıya ev sahipliği yapmıştır.

Bu kazılar sonucunda milattan önceki dönemlere ait birçok eser gün yüzüne çıkarılmış olup, bu eserleri Manisa Arkeoloji Müzesi içerisinde bulmak mümkündür.

Sardes Antik Kenti

Bilindiği üzere Sardes, Lidya Krallığının başkenti olan bir yerleşim yeriydi. Yani bu antik kent esasen Lidya Krallığı’na başkentlik yapmış bir yerleşim yeri olma özelliği taşımaktadır.

Milattan önceki 600. Yıllarda kurulduğu bilinen Sardes Antik Kenti, Lidya uygarlığına ait birçok arkeolojik eserin çıkarıldığı bir alan olarak bilinmektedir. Lidya Krallığı’na ait arkeolojik eserler yine Manisa Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.

Manisa gezilecek yerler listemizde yer alan destinasyonlardan gezip gördüğünüz yerler hakkındaki yorumları aşağıdan bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.