doğa gezilerigezilecek yerlerkamp alanlarıSeyahat TüyolarıKonaklama
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Havuz Yapımı

22.11.2022
0
A+
A-

Yazların daha sıcak hale gelmesiyle birlikte artık çok daha fazla insan bahçesinde bir havuz yaptırmayı düşünmeye başladı. Nihayetinde yüzme havuzları sıcak günlerde serinlemek, rahatlamak ve eğlenmek için en güzel alanlardan biridir. Peki, havuz yapımı nasıl bir süreçtir? Havuz yapımı hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir?

Planlama

Kendi yüzme havuzunuzun inşası basit bir proje olmadığından, inşaattan önce birkaç şey göz önünde bulundurulmalıdır. Yapmanız gereken ilk şey, gerekirse bazı yapı türlerini elemek için zemini kontrol ettirmektir. Bir havuz tipine karar verdikten sonra, gerekli olabilecek inşaat izinlerini öğrenmelisiniz.

Havuzu güneydoğuya hizalamak en iyisidir, çünkü bu şekilde en fazla güneş ışığını alabilir ve su sabahları hoş bir şekilde ısınır. Havuzun eninde sonunda elektrik ve su hatlarına bağlanması gerekeceğinden, havuzu mevcut hatlara yakın bir yere yerleştirmelisiniz. Ayrıca zeminin mutlaka sağlam ve düz olması, taşların ve köklerin önceden temizlenmesi gerektiğini unutmamalısınız.

Kazı

Havuzun yapılacağı alan belirlendikten ve gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra bölgede kazıya başlanabilir. Kazının derinliği seçmiş olduğunuz büyüklük ve tasarıma göre değişiklik gösterecektir. En az 1,20 metre olan derinlik idealdir.

Havuz Döşemesi ve Teknik Yapılar

İlk olarak, stabilite için kazılan çukura bir taban plakası döşenmelidir. Daha sonra havuzun sağlıklı şekilde işlemesi için pompa ve filtre sistemlerinin kurulumu yapılmalıdır. Gerekli boru tesisatı genellikle döşeme levhasının çelik ağına takılır ve ardından betonla doldurulur.

Yalıtım ve Sıva

Beton kaplama üzerine suya dayanıklı malzeme ile sıva yapılır. Bu aşamada yalıtım için gerekli işlemler gerçekleştirilir. Kimse havuz tamamlandıktan sonra çatlakların oluşmasını ve evinize doğru bir su sızıntısının neden olmasını istemez. Bu nedenle bu aşamaya dikkat edilmelidir.

Fayans Döşeme ve Çevre Düzenlemesi

Havuz yapımı aşamalarında kurulum tamamlandıktan sonra artık son tasarım ögeleri üzerinde çalışmaya başlanılabilir. Havuzunuz için klasik mavi renkte ya da farklılık yaratmak için doğal tonlarda fayans tercih edebilirsiniz. Havuzunuzun içi ve kenarları fayansla kaplandıktan sonra içini suyla doldurabilirsiniz. Artık havuzunuz kullanıma hazır.

Planlama ve uygulama için deneyimli bir uzman şirkete danışmanız önemlidir. Avrasya Havuz uzman kadrosuyla sizlere en profesyonel havuz yapım ve bakım hizmetlerini sunmaktadır. Havuz yapımı ile ilgili daha çok bilgi edinmek veya bir havuz için fiyat teklifi almak istiyorsanız 0216 441 12 13 telefon numarasından iletişim kurabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.